PEC richt pijlen op Chinese markt

PEC Zwolle werkt aan een deal met een Chinese partij. De eredivisionist hoopt vaste voet te krijgen in het Aziatische land.

De Zwollenaren voeren constructieve gesprekken over het opzetten van PEC-voetbalacademies in China. Met de deal hoopt de Nederlandse club in de toekomst te profiteren van de kapitaalkrachtige Chinese voetbalindustrie en zodoende extra miljoenen binnen te harken.

Voorzitter Adriaan Visser van PEC benadrukt in gesprek met De Telegraaf meteen dat de club niet aan Chinezen verkocht wordt. "Je moet toch steeds naar nieuwe dingen zoeken om de club en zijn groei te laten accelereren", zegt Visser, die vervolgens de samenwerkingsprogramma's in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland benoemt.

Geen van deze samenwerkingen heeft echter de enorme lucratieve potentie van de deal waar nu aan gewerkt wordt. De hele top van PEC is al op bezoek geweest in China en als het plan doorgang vindt, is het mogelijk dat de Zwollenaren op lange termijn de grootste Chinese talenten in de eigen jeugdopleiding op kunnen nemen.

In China hopen ze te profiteren van de kennis van PEC. De overheid van het land trekt tot miljoenen euro's aan subsidies uit, om de natie tot een serieuze deelnemer aan een WK in eigen land te maken - het land wil het toernooi van 2026 binnenhalen.