Bekijk de trailer van multiplayer-mod Just Cause 3

Multiplayer-mod ja, dat lees je goed. Het is wederom de community van Just Cause die een multiplayermodus in de game bakt door middel van een mod. Net als bij het vorige deel ontbrak deze gewilde functie in Just Cause 3.

Nu zijn gameontwikkelaars hun achterban niets verplicht, maar een mogelijkheid om met twee of meer spelers lekker rond te kloten in de gigantische en goedgevulde zandbakken van Just Cause-games is eigenlijk een must. Dat bleek wel uit de populariteit van de multiplayer-mod die door fans werd ontwikkeld voor voorganger Just Cause 2. Die mod werd uiteindelijk door ontwikkelstudio Avalanche dan ook verwerkt in de officiële game als gratis add-on. Om het nog mooier te maken werd de (hoofd)ontwikkelaar van die mod later aangenomen als medewerker bij Avalanche Studios.

Bekijk de voortreffelijke trailer van de (bèta-)release van de mod hieronder. De nieuwe multiplayer-mod wordt gemaakt door een mod-team genaamd Nanos. Ze verwachten in januari een stabiele 1.0 release te kunnen aanbieden, maar tot die tijd kun je alvast met de bèta aan de slag.