Hake hekelt Weghorst: "Ik word er strontziek van"

FC Twente verloor door een laat eigen doelpunt van AZ (1-2), al was trainer René Hake vooral ontevreden over de manier waarop het eerste doelpunt tot stand kwam.

Na een doelpuntloze eerste helft in Enschede opende Wout Weghorst na rust al na veertien seconden de score voor AZ. De lange aanvaller was echter al enkele meters de helft van FC Twente opgelopen toen er werd afgetrapt. De arbitrage heeft het niet gezien.

"Ik heb het gezien en ik heb er al vaker wat van gezegd. Ik word er strontziek van", reageerde een geïrriteerde Hake op FOX Sports. "Wij staan niet handig te verdedigen, maar spelregels hanteren hoort ook bij de wedstrijd. Er stond iemand met zijn snufferd op de middenlijn. Die ziet het ook gewoon gebeuren."

Scheidsrechter Jochem Kamphuis moest na afloop bij het zien van de beelden toegeven dat Weghorst hem en zijn assistenten te slim af was. "Ik zie dat hij vijf tot tien meter pikt voordat ik fluit. Dat is niet geconstateerd, helaas. Ik had de aftrap opnieuw moeten laten nemen."