Stegeman: "AZ niet het plafond voor Weghorst"

Wout Weghorst heeft zich opgeworpen als dé eerste spits van AZ. De aanvaller scoorde achtmaal in veertien Eredivisie-duels.

Weghorst kwam afgelopen zomer over van Heracles Almelo, waar hij te maken had met trainer John Stegeman. "We stonden weleens met de koppen tegen elkaar, maar meestal hadden we genoeg aan een half woord naar elkaar", is Stegeman in gesprek met RTV Oost enthousiast over zijn voormalig pupil. "We hebben nog steeds goed contact."

Hoewel Weghorst in eerste instantie als een enfant terrible overkomt, is het bij hem een en al professionaliteit en discipline. De 24-jarige leeft voor het voetbal, zegt Stegeman. "Ik had tweeënhalf jaar geleden niet verwacht dat Wout nu al op zo'n niveau zou zitten. Maar ook buiten het veld is het een op-en-top prof, een jongen met wie je goed kan lachen."

"Als trainer wens je dat er zo'n speler in je team zit. Hij heeft de absolute drive om te slagen als betaald voetbalspeler. Hij is leergierig en pikt snel dingen op", aldus Stegeman, die verwacht dat de voorhoedespeler - die begin 2016 al hevig gelinkt werd aan de Engelse Championship - nog een stap kan maken. "AZ is niet het plafond voor Weghorst."