Topbokser twee maanden na schorsing weer op doping betrapt

Dat topbokser Lucas Browne niet heel slim is lijkt een veilige aanname. De 37-jarige Australiër heeft positief getest op het gebruik van doping en dat is niet voor het eerst. Sterker nog, de eerste keer was ook dit jaar.

In maart won hij de WBA wereldtitel in het zwaargewicht door de Oezbeek Ruslan Chagaev knock-out te slaan, maar kort daarna moest hij die door een plasje met daarin het verboden middel clenbuterol weer inleveren. Browne werd zes maanden geschorst, kwam in september weer terug in de ring en zou later dit jaar opnieuw om de wereldtitel vechten - dit keer tegen de Amerikaan Shannon Briggs.

Het management van de bokser heeft al laten weten een onderzoek in te gaan stellen. Browne liet zich vrijwillig controleren, iets wat volgens zijn management aangeeft dat hij niet van plan was om vals te spelen. Zij noemen het een enorme teleurstelling en een harde klap dat hij wederom positief heeft getest. Browne, die 21 van zijn 24 gevechten op knock-out won, zal vermoedelijk de B-staal laten controleren, zoals te doen gebruikelijk is.