FOK! Wat een weer: wisselvallig

Goedemorgen.

Dinsdag plaatste ik nog een bericht op de FOK!-Frontpage dat er gisteren een storm zou komen. Daar is het hier gelukkig niet van gekomen, er stond een stevige wind, maar storm was het niet. Vannacht is dat front naar Duitsland weggetrokken, alhoewel de buien wel zijn gebleven en er op sommige plaatsen ook onweer was.

Van die buien en dat onweer blijven we vanmorgen nog even last houden. De buienactiviteit neemt in de middag af, maar helemaal droog zal het niet worden. Tussen de buien door is het wel goed mogelijk dat we de zon nog een paar keer te zien krijgen. Het warmt niet echt op, de afgelopen nacht zakte het kwik tot zo'n 5 graden en vandaag zal het kwik niet veel bewegen en maximaal op zo'n 7 graden uitkomen. De zuidwestenwind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

De komende dagen zien de weerkaarten er beter uit. De temperaturen zouden wel eens omhoog kunnen gaan en de regenkans neemt af. Maar niets is zo veranderlijk als het weer, dus houd deze rubriek maar goed in de gaten.

Fijne dag en alvast een fijn weekend!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:06
Zon onder: 16:45
Zonkracht: 1 / 1
 
Zonsondergang van 3 jaar geleden (Foto: qltel)
Zonsondergang van 3 jaar geleden (Foto: qltel)                
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1307 Willem Tell zou een pijl hebben geschoten door een appel op het hoofd van zijn zoontje.
1928 Mickey Mouse speelt in de eerste tekenfilm met synchroon geluid, Steamboat Willie van Walt Disney.
1944 Bombardement op de Maasbruggen in Rotterdam: omstreeks 14.00 uur worden door de geallieerden 72 bommen van 1000 pond en 92 bommen van 500 pond afgeworpen.
1973 Verkeersvrije zondag in België, naar aanleiding van de oliecrisis.
2002 Wapeninspecteurs van de Verenigde Naties arriveren in Irak onder leiding van Hans Blix.