Jörgensen: "Ben geen type Guidetti"

Nicolai Jörgensen valt bij Feyenoord wél op door zijn sportieve prestaties, maar verder wordt hij door de supporters van de club met rust gelaten. Voorgangers in de spits bij Feyenoord worden nog steeds opgehemeld door de fans. Zo zijn Graziano Pellè en John Guidetti na kortstondig succes in De Kuip altijd welkom in Rotterdam. Bij Jörgensen komt dat wat moeizamer op gang, merkt hij.

"De supporters zijn positief, ze waarderen mijn prestaties. Maar er is geen gekte of iets dergelijks rondom mijn persoontje. Helemaal niet", zegt Jörgensen tegen het Algemeen Dagblad. "Dit Feyenoord heeft zoveel goede spelers, de supporters kunnen echt kiezen wie hun held is."

Jörgensen bouwt gestaag aan zijn reputatie bij Feyenoord. Hij scoorde al acht keer in de Eredivisie. Daarmee is hij topscorer. "Ik denk vooral dat als ik deze lijn doortrek, de supporters heel tevreden over mij blijven."

De international van Denemarken ziet weinig vergelijkingen met zijn Scandinavische voorganger. "Als de Klassieker er aan komt, roept hij (Guidetti) vanuit Spanje doodleuk dat Feyenoord zal winnen en ook nog eens met 4-0. Grappig, maar zo'n type ben ik niet."