Makers Making a Murderer missen uitspraak

Na de vrijspraak van Brendan Dassey, bekend van de Netflix-documentaire Making a Murderer, was iedereen benieuwd hoe de makers van de documentaire zouden reageren. Een reactie bleef uit en volgens showbizzsite TMZ komt dat omdat ze de hele uitspraak gewoon gemist hebben.

Het gaat overigens te ver om de makers van een blunder te betichten. Volgens TMZ had de dienstdoende rechter niemand voorbereid op het feit dat er een uitspraak zou komen. Er werd al maanden aan de zaak gewerkt en het was heel moeilijk te voorspellen wanneer het eindoordeel zou komen.

De documentairemakers zitten nu met een probleem. Ze moeten op de een of andere manier de uitspraak van de rechter in beeld brengen. Het is nog onduidelijk hoe ze dat gaan doen.

Dassey zit een levenslange gevangenisstraf uit voor betrokkenheid bij de moord in 2005 op fotograaf Teresa Halbach. In Making A Murder, een grote hit op Netflix, bleek dat er nogal wat schortte aan de juridische houdbaarheid van de veroordeling van, in ieder geval, de verstandelijk beperkte Dassey.

Makers Making a Murderer missen uitspraak
Makers Making a Murderer missen uitspraak (Foto: BuzzE)