Tientallen doden bij aanslag in Syrië

Bij een bomaanslag in het noordoosten van Syrië zijn volgens de eerste berichten tientallen doden gevallen. De aanslag vond plaats in de stad Kamishli.

Hoewel het nieuws bijna dagelijks verslag doet over aanslagen in Europa zouden we bijna vergeten dat in grote delen van Syrië het nog altijd een grote ellende is. Deze keer is het de beurt aan Kamishli, een van oorsprong Syrisch-orthodoxe stad, die opgeschrikt werd door twee (auto)bommen. In de stad wonen vooral veel Koerden en verder zijn de inwoners een etnische mix van Arabieren, Christenen en Arameeërs. 

De stad ligt vlakbij de Turkse grens. De kracht van de explosie was zo groot dat in het nabijgelegen Turkse Nusaybin de ramen van diverse winkels en gebouwen zijn gesprongen. 

Bronnen, zoals de Syrische staatstelevisie, melden dat de aanslag inmiddels is opgeëist door Islamitische Staat. Het Britse Human Rights spreekt van veertien doden, maar sommige bronnen via Twitter spreken van zeker vijftig doden en honderdvijftig gewonden. Op foto's is de schade goed te zien. 

Kamishli, van oorsprong een Syrisch-orthodoxe stad, bestaat tegenwoordig uit een mix van etnische groeperingen van voornamelijk KoerdenArameeërs, en Arabieren. De christenen in Kamishli zijn vooral Syrisch-orthodoxen en Armeens-orthodoxen.

In het topic in het nieuws-forum kun je ook terecht voor het laatste nieuws omtrent deze aanslag.