Pokémon Go trollt Westboro Baptist Church

Tenzij je afgelopen week onder een steen hebt geleefd, weet je dat Pokémon Go is uitgekomen in Amerika en Oceanië (Europa volgt later). Mensen trekken de wijde wereld in om alle Pokémon te vangen, met elkaar te vechten en controle te nemen over Pokémon gyms voor hun team. Een van die Pokémon gyms staat bij het hoofdkwartier van de Westboro Baptist Church (een religieuze organisatie die berucht is om haar felle weerstand tegen homoseksualiteit), en een aantal Pokémon Go-spelers maakten daar gebruik van om de aanhangers even in hun hemd te zetten.

Afgelopen week nam gebruiker Pinknose de gym over, en zette daar een Clefairy neer met de naam loveislove. Om nog eens wat extra zout in de wond te strooien is Clefairy ook nog een fairy-type Pokémon: fairy is in de Engelse taal ook een synoniem voor een man (al dan niet homoseksueel) die vrouwelijk gedrag vertoont. Het hilarische gebeuren ging in een tweet de wereld over:

Tweet1

De Westboro Baptist Church kon er niet om lachen. Ze grepen de tweet aan om weer wat boze dingetjes te schrijven over homoseksuelen (compleet met vine), met wat bijbelse teksten en de waarschuwing dat iedereen die het spel speelt rechtstreeks een enkeltje naar de hel krijgt. De tweet staat hieronder, uiteraard met de waarschuwing dat de inhoud als beledigend kan worden ervaren:


Pokémon Go is speelbaar op mobiele apparaten. Mensen die net zo gek zijn als de kneuzen van de Westboro Baptist Church en bang zijn om naar de hel te gaan wordt afgeraden het spel te spelen.