Pokémon Go snel naar Europa

Het populaire spel Pokémon Go is binnenkort ook officieel in Nederland te krijgen. Ingewijden hebben tegen de Wall Street Journal gezegd dat het spel binnen enkele dagen beschikbaar is in Europa, Japan en enkele andere Aziatische landen. Pokémon Go is sinds vorige week woensdag beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het spel is in de dagen na de lancering een enorm succes gebleken. In de Verenigde Staten waren mensen met een Android-toestel meer bezig met Pokémon Go dan met Twitter en het was in zeer korte tijd de meest gedownloade app in de App Store van Apple. De beurswaarde van Nintendo, dat voor een derde eigenaar is van het bedrijf dat het spel voor mobiele telefoons op de markt bracht, steeg met 25 procent. De populariteit had echter ook een keerzijde. De servers konden de enorme vraag niet aan en daarom moest de uitrol in Europa worden uitgesteld. Toch zijn er via omwegen manieren om het spel al te kunnen spelen in Nederland.

Pokémon Go draait om Augmented Reality, waarin het spel over het beeld van de echte wereld wordt gelegd met behulp van de camera van een telefoon. Spelers kunnen in parken, gebouwen, metro's en tientallen andere plekken op zoek gaan naar Pokémon. Het spel is zo populair, ook in Nederland, dat diverse instellingen al het jagen op Pokémon hebben verboden. Zo mag in het AMC in Amsterdam niet worden gezocht en ook een sauna in Haarlem wil niet dat mensen er jagen op Pokémon. De politie waarschuwt dat ook het politiebureau geen jachtterrein is.

Pokémon Go snel naar Europa
Pokémon Go snel naar Europa (Foto: BuzzT)