EK: Uitslag Slowakije - Engeland

Engeland en Slowakije hebben niet getracht een toffe voetbalshow op de mat te leggen. Het bleef 0-0 in een dramatisch saaie wedstrijd waarin Engeland zelden echt aandrong en weinig serieuze kansen kreeg, terwijl de Slowaken er ook weinig tegenover zetten. Het was een wedstrijd om snel te vergeten.

In het eerste kwartier was Engeland duidelijk beter. Jamie Vardy kreeg een paar kansjes om de Engelsen op voorsprong te helpen maar dit lukte hem nog niet. Ook in het resterende gedeelte van de eerste helft was Engeland beter. Bijvoorbeeld via Lallana kwam er een grote schotkans. Het was al met al een povere eerte helft.

In de tweede helft was het wat beter, maar het bleef eigenlijk erg pover. Clyne was af en toe gevaarlijk aan de rechterkant net nadat Smalling door een enorme blunder bijna de verrassende 1-0 inleidde, maar Engeland ontsnapte ternauwernood. Ook Vladimir Weiss zorgde voor gevaar vanuit Slowaakse zijde. Het dichtst bij een goal was Alli na een uurtje. Hij kon vrij inschieten bij zijn eerste balcontact, maar de bal werd van de lijn gehaald. Daarna gebeurde er weinig meer. Het bleef 0-0.

Slowakije

0 - 0

Engeland

 
 Gele kaart: Pecovsky, (Slowakije), Bertrand, (Engeland)
 
Stadion:  ,
Toeschouwers: -
Arbiter: Velasco Carballo
 
Opstelling:   Opstelling:
Kozacik
Pekarik
Skrtel
Durica
Hubocan
Mak
Kucka
Pecovsky (Gyomber/67)
Hamsik
Weiss (Skriniar/78)
Duda(Svento/57)
  Hart
Clyna
Cahill
Smalling
Bertrand
Henderson
Dier
Wilshere (Rooney/56)
Lallana (Alli/61)
Vardy
Sturridge (Kane/76)