Winnend Arsenal toch tweede na blunder Tottenham

Arsenal heeft het seizoen afgesloten met een mooie zege op hekkensluiter Aston Villa. Het werd 4-0. Door een blamage van Tottenham Hotspur zijn de Londenaren op de tweede plek geëindigd.

Bij Arsenal maakte Santi Cazorla zijn rentree nadat hij sinds november buitenspel stond met een blessure. The Gunners gingen voor eigen publiek goed van start, want na vijf minuten stond het scorebord in het Emirates Stadium al op 1-0. Olivier Giroud vond genoeg ruimte om een voorzet van Nacho Monreal binnen te koppen.

Vanuit het niets maakte Jordan Ayew bijna gelijk voor Aston Villa, maar Laurent Koscielny kon dat voorkomen. Via Jack Wilshere en Alexis Sánchez liet de thuisploeg vervolgens een paar aardige kansen liggen om de score te verdubbelen. Ook in de tweede helft bleef Arsenal aandringen, op zoek naar de 2-0.

Nadat invaller Mohamed Elneny een geweldige kans van dichtbij niet benutte, was het Giroud die na 78 minuten het duel besliste op aangeven van Mesut Özil. Twee minuten later gaf Héctor Bellerin de Franse aanvaller de mogelijkheid om zijn hattrick compleet te maken en in blessuretijd zorgde invaller Mikel Arteta zelfs nog voor 4-0. De emotionele Spanjaard kreeg na het laatste fluitsignaal een staande ovatie, aangezien hij de club nu verlaat.

Door een beschamende nederlaag van Tottenham Hotspur bij het gedegradeerde Newcastle United (5-1) is Arsenal toch weer boven de lokale rivaal geëindigd. De Spurs, die lange tijd voor de titel gingen, leken voor het eerst sinds 1995 boven The Gunners te eindigen. Dit is echter niet gebeurd. Arsenal heeft 71 punten na 38 duels. Tottenham heeft een puntje minder. Het is voor het eerst sinds 2005 dat Arsenal weer eens tweede is geworden.