Nintendo licht keuze voor mobiele Animal Crossing en Fire Emblem toe

Vorige week maakte Nintendo bekend dat de volgende twee titels voor smartphones en tablets gebruik zullen maken van de Animal Crossing en Fire Emblem IP's. Veel mensen hadden van tevoren verwacht dat Nintendo de meest populaire series zou benutten, zoals Super Mario, maar Nintendo heeft uiteraard een reden om voor deze aanpak te kiezen.

Aangezien Nintendo nieuw is in de smartphone-markt, is één van de doelen zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met de IP's van Nintendo. Miitomo is een sociale app die ondertussen door meer dan tien miljoen unieke users is gedownload. De volgende apps moesten wel meer gameplay met zich meebrengen en een breder publiek aanspreken. Het antwoord vond Nintendo in Animal Crossing en Fire Emblem.

Animal Crossing heeft het voordeel dat het op de lange termijn te spelen is en een breed publiek aanspreekt, waaronder vrouwen en jongere spelers. Fire Emblem is daarentegen iets meer hardcore en spreekt voornamelijk een jongvolwassen publiek aan. De game wordt ontwikkeld zodat het voor iedereen toegankelijk wordt, maar behoudt wel zijn eigen karakter en blijft trouw aan het genre.

Uiteindelijk zullen er dus ongetwijfeld games uitkomen voor Mario, Zelda en Donkey Kong. Voor het einde van het fiscale jaar moeten er vijf games in totaal zijn uitgekomen, dus wie weet volgen deze wel na Animal Crossing en Fire Emblem. Deze laatste twee titels moeten in het najaar beschikbaar komen.

Animal Crossing Happy Home Designer (Foto: Nintendo)