Blokhuijsen en Olde Heuvel naar team JustLease.nl

Regerend Nederlands kampioen allround Jan Blokhuijsen gaat de komende twee jaar schaatsen voor Team JustLease.nl. De ploeg van Ireen Wüst die eind van vorig schaatsseizoen eindelijk een sponsor wist te vinden voegt ook de inmiddelse gestopte schaatser Wouter olde Heuvel toe als assistent coach. 

Blokhuijsen: “Afgelopen jaar heb ik een goed jaar gehad. Vooral het tweede gedeelte van het seizoen had ik mijn oude gevoel en schaatsplezier weer helemaal terug. Deze lijn wil ik de komende jaren heel graag doorzetten. Ik kijk er naar uit het nieuwe seizoen te starten en heb veel vertrouwen in deze ploeg. Fijn dat er een goede sponsor achter ons staat op weg naar de Olympsiche Spelen in 2018.”

Wouter olde Heuvel besloot na zijn carrière dat hij graag in de schaatswereld actief wil blijven in het vak als trainer/coach. “Dit een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen. Ik hoop met mijn ervaring iets toe te voegen aan deze ploeg. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met Rutger Tijssen om deze ploeg naar een hoger niveau te tillen.” Beide schaatsers hebben al eerder onder Rutger Tijssen getraind. 

Tijssen: “Ik ben zeer blij met de komst van Jan en Wouter. Met de komst van Jan krijgt Team Justlease.nl er een kopman bij. Voor de balans in het team is dat belangrijk. Met de komst van Wouter krijg ik iemand aan mijn zijde die onze methodiek van werken heel goed kent. En in algemene zin is het goed dat jonge mensen met zoveel ervaring op deze manier voor de schaatssport behouden blijven”.

Naast de komst van Blokhuijsen en Olde Heuvel hebben ook Antoinette de Jong, Melissa Wijfje en Jos de Vos hun contract met Team Justlease.nl met twee jaar verlengd. 

De Duitse schaatser Patrick Beckert en de Let Haralds Silovs zullen komend seizoen niet meer voor Team Justlease.nl uitkomen. Ook werd vorige week bekend gemaakt dat Lucas van Alphen de ploeg zal verlaten.