Blokhuijsen soeverein naar eerste allroundtitel

Jan Blokhuijsen heeft voor het eerst de Nederlandse allroundtitel bij het schaatsen veroverd. Op de afsluitende 10.000 meter hield hij zijn directe concurrenten Patrick Roest en Douwe de Vries makkelijk achter zich en werd daardoor niet meer bedreigd in het algemeen klassement.

Blokhuijsen had al een ruime voorsprong na de eerste drie afstanden en zag dat nummer twee Roest geen al te scherpe tijd neerzette. In de slotrit bleef Blokhuijsen dan ook lang bij nummer drie Douwe de Vries, om er in de slotfase toch nog van weg te rijden. De 13.17,07 van Blokhuijsen was wel genoeg voor de titel, maar niet voor de afstandszege. Die ging naar Arjan Stroetinga die met 13.11,35 verreweg het snelste was.

Douwe de Vries eindigde in het klassement nog als derde, want hij maakte meet dan genoeg goed op Roest om hem te passeren. Zij zullen wel samen moeten gaan uitmaken wie er de derde Nederlandse vertegenwoordiger wordt op het WK allround in Berlijn begin maart. Daarvoor zijn Sven Kramer en Blokhuijsen al geplaatst.