CL: Uitslag Manchester City - Paris Saint-Germain

Manchester City heeft zich ten koste van Paris Saint-Germain gekwalificeerd voor de halve finale van de Champions League. Kevin de Bruyne was opnieuw goud waard voor the Citizens.

Manchester City haalde in Parijs een goed resultaat tegen PSG (2-2) en had daarom de beste papieren door te bekeren in de Champions League. Vanwege enkele schorsingen moest Laurent Blanc improviseren in zijn basiself, waardoor onder meer Gregory van der Wiel een basisplaats had in het Etihad. Gegeven dat beide ploegen twee keer tot scoren kwamen was de onderlinge krachtmeting echter alles behalve een gelopen race.

PSG sterker

City kwam goed uit de startblokken en kreeg daardoor enkele kansen in de openingsfase. Die storm ging echter al snel liggen waarna PSG het spel temporiseerde. De bezoekers hadden veel meer balbezit, maar met name op de eigen helft. Kansen waren daarom spaarzaam van beide kanten. Zlatan Ibrahimovic kreeg het enige wapenfeit van PSG op zijn naam door Joe Hart te testen uit een vrije trap. Sergio Agüero kwam echter steeds beter in de wedstrijd en liet van zich horen middels enkele schoten van afstand. Na een klein half uur spelen werd Agüero de diepte in gestuurd en was hij eerder bij de bal dan Kevin Trapp. De doelman was te laat en beging de overtreding op de spits.

El Kun ging zelf achter de bal staan voor de strafschop, maar schoot de bal naast de goal. De sterspeler van City liet zich hier niet door uit het veld slaan en bleef ijverig. Na de zoveelste overtreding op de aanvaller leek Agüero van het veld te moeten vanwege een enkelblessure, maar na wat grimassen hervatte hij het spel. Controleur Thiago Motta moest net voor de rust wel strompelend het veld af. De Italiaan blesseerde zich aan zijn hamstring waardoor Laurent Blanc besloot Lucas Moura in de ploeg te brengen. Beide ploegen speelden een terughoudende eerste helft, waardoor met de rust de brilstand op het scorebord stond.

Matchwinner De Bruyne

Beide ploegen begonnen zwak aan het tweede bedrijf. Zowel City als PSG speelde erg behoudend en wilde kostte wat kost geen treffer tegen krijgen. PSG moest daarom wat forceren waardoor Laurent Blanc de zeer zwak spelende Serge Aurier van het veld haalde. Javier Pastore kwam terug van een blessure, maar bleek fit genoeg om een half uur mee te doen. De Argentijn bracht wat creativiteit in de ploeg, maar bij lange na niet genoeg om City pijn te doen.

Met nog iets meer dan tien minuten op de klok liet Kevin de Bruyne zijn klasse zien. De spelmaker kreeg de bal op de rand van de zestien, ging zijn tegenstander vakkundig voorbij met een schijnschot en krulde de bal vervolgens prachtig achter Kevin Trapp; 1-0. Paris Saint-Germain ging vervolgens aanvallender voetballen waardoor er meer ruimte op het veld kwam. De bezoekers kregen nog een goede kans via Edinson Cavani, maar Hart keepte wederom een goede wedstrijd. Kevin de Bruyne is daarom wederom goud waard voor Manchester City, dat door gaat naar de halve finale van de Champions League.