Beste resultaat ooit Van der Mark in World Superbike

Motorcoureur Michael van der Mark heeft ook in de tweede race van het openingsweekeinde in de World Superbike het podium gehaald. Na zijn derde plek in de race van zaterdag deed de jonge Nederlander het zondagochtend op het Australische Phillip Island nog een stapje beter: tweede, zijn beste resultaat ooit en dus direct ook het beste Nederlandse Superbike-resultaat aller tijden.

De Nederlander vertrok opnieuw als zesde, maar had al snel de derde plek in handen. Dat was achter het ogenschijnlijk ongebaakbare Kawasaki-duo Jonathan Rea en Tom Sykes, hoewel Sykes een dag eerder halverwege de race terugviel. Dat overkwam hem dit keer opnieuw, doordat hij een fout maakte konden Rea, Chaz Davies en Van der Mark opschuiven.

Niet lang daarna werkte Van der Mark zich zelfs op naar de koppositie, wat hij een paar ronden vast kon houden. Richting de slotronden moest hij Rea en ook Davies echter toch weer voor laten gaan, waarna de twee een duel om de zege aangingen. Davies ging daarbij in de laatste ronde van de race iets te ver en schoof in het gras, wat Van der Mark de ruimte gaf om plek twee te pakken. Even leek hij Rea nog te kunnen bedreigen, maar dat lukte dan toch net niet.

Achter Van der Mark veroverde Davide Giugliano nog de derde plek van Nicky Hayden, de teamgenoot van de Nederlander. Rea gaat door twee zeges uiteraard aan de leiding in de titelstrijd, maar Van der Mark volgt op een uitstekende tweede plek. Op 12 en 13 maart vinden de volgende races plaats op het Chang International Circuit in Thailand.