KOTOR-remake Unreal Engine 4 is oogstrelend

Hoe zou BioWare-klassieker Knights of the Old Republic uit 2003 eruit zien in hedendaagse graphics? Die vraag kun je hieronder beantwoord zien. Een indie-team genaamd Poem Studios en talloze ontwikkelaars uit verschillende hoeken proberen een remake van KOTOR te verwezenlijken en de eerste plaatjes zijn alvast veelbelovend.

De reboot, genaamd KOTOR: Apeiron is een community project waaraan vrijwilligers gewoon mee kunnen doen. Er zijn geen deadlines, releasedata of tijdlijnen bekend voor de ontwikkelfase. Het project is erg ambitieus: de bedoeling is niet alleen een grafische revisie, maar ook een verbetering c.q. uitbreiding ten opzichte van het origineel, met nieuwe content, nieuwe werelden, een nieuwe HUD, nieuwe items, companions en ga zo maar door.

De game, als die er uiteindelijk komt, wordt geheel gratis. Dat kan ook niet anders, aangezien Disney tegenwoordig de rechten van de Star Wars-franchise in handen heeft. Hoewel zij kennelijk groen licht hebben gegeven voor het project, is het niet de bedoeling dat er aan verdiend wordt. Meer over de game kun je lezen op de officiële website, waar je je tevens kunt aanmelden om deel uit te maken van het ontwikkelteam. Zie hieronder enkele sfeerimpressies van de oude KOTOR in een Unreal Engine 4-jasje.

Oude Taris vs. Nieuwe Taris
Nieuwe Taris vs. oude Taris

Oude Tattooine vs. nieuwe Tattooine
Nieuwe Tattooine vs. oude Tattooine

Dantooine
Dantooine

Taris
Taris

Lower City Taris
Lower City Taris

Lightsaber prototypes
Lightsaber prototypes