Boomliefhebbende SP'er moet boompoetsen

Rob Molenkamp, gemeenteraadslid SP Amersfoort, heeft tien dagen de tijd om alle Nimmerdorse bomen die hij, uit protest tegen kap, heeft 'beklad' weer schoon te maken. Deze 'straf' kreeg hij opgelegd van CDA burgerpappa Lucas Bolsius, laat RTV Uterech weten.

De natuurliefhebbende SP'er had de namen van medestanders, die ook tegen de kap van de woudreuzen zijn, op de bast van zijn geliefde houten vrienden gespoten. De leverancier van de kalkhoudende kleurstof verzekerde hem dat het goedje na een dag of tien vanzelf de bomen zou verlaten. Echter besloot het kleurige goedje dat het wel gezellig was bij de bomen en bleef het dus langer dan gewenst.

Daarop kreeg de SP'er als opdracht om met harde borstel en hand het vertrek van de kleurstoffen af te dwingen. Omdat de uitzettingsprocedure van de kleurstof wat moeizamer verliep dan het aanbrengen heeft Rob hulp gekregen van de medestanders die tegen de kap zijn om de toekomstige ontwortelden weer boomschoon op te leveren.

Over wat exact het nut is van bomen schoonmaken die toch gekapt gaan worden zijn verder geen vragen gesteld aan de strenge burgerpapa. Plaatjes van een werkende SP'er vindt u in het bronartikel.