RollerCoaster Tycoon World uitgesteld

RollerCoaster Tycoon World is uitgesteld. Dat hebben oplettende users op reddit vandaag ontdekt. Voor de mensen die nu vrezen dat ze nu nog maanden moeten wachten voordat de game uitkomt is er geruststelling: de datum is 'slechts' twee en een halve week naar achter geschoven, van 10 naar 29 december.

Publisher Atari moet nog reageren op de berichten, maar de kans is groot dat de game naar achter is geschoven doordat de feedback die gegeven is tijdens het eerste bétaweekend voor spelers - dat dit weekend plaatsvindt - niet mals is. Vooral de tool waarmee je achtbanen kan maken kan rekenen op een storm van kritiek. RollerCoaster Tycoon World maakt gebruik van een zogenaamde spline tool waarbij je tussen vaste punten de baan zo kan manipuleren als je wilt, vergelijkbaar met hoe je bijvoorbeeld wegen aanlegt in Cities: Skylines. 

Het is niet de eerste keer dat RollerCoaster Tycoon World veel kritiek krijgt over bepaalde aspecten van de game. In de eerste trailer werd de game al hevig bekritiseerd vanwege de slechte graphics. Atari besloot daarop om de ontwikkeling van RollerCoaster Tycoon World aan Nvizzio Creations te besteden, in plaats van Area 52 Games.

Rollercoaster
RollerCoaster Tycoon World uitgesteld