Wederom miljoenenverlies voor Twente

FC Twente heeft een verlies van 3,5 miljoen euro over het voorbije seizoen bekendgemaakt. Voor de clubleiding is dit bedrag geen verrassing. Directeur Gerard van den Belt geeft op de officiële website tekst en uitleg bij de 3,5 miljoen euro verlies over het seizoen 2014/15.

"We blijven ons gedisciplineerd houden aan de normstellingen in ons Plan van Aanpak. Daar kunnen we niet van afwijken. De jaarcijfers over het seizoen 2014/15 liggen op dit moment ter controle bij onze accountant. De verwachting is dat we ongeveer anderhalf miljoen euro verlies hebben geleden. Daarnaast zullen we voor ongeveer twee miljoen euro aan belastinglatenties afboeken, deze komen dus bovenop het verlies."

"Dit hebben we voorzien en daar is dus in ons Plan van Aanpak rekening mee gehouden. We komen financieel steeds meer in control, maar staan nog voor genoeg uitdagingen. Zo blijft de druk op de liquiditeitspositie groot. De eerder aangekondigde lening van acht miljoen euro is inmiddels definitief en is noodzakelijk."

"Daarmee kan namelijk een aantal kortlopende verplichtingen, waaronder die aan de Belastingdienst, worden voldaan. Het is goed om te constateren dat we met de belastingdienst in het reine zijn. Maar een lening biedt natuurlijk geen structurele oplossing, en die is wel nodig. We zijn daarom in overleg met de verschillende financiers om het verdere fundament voor een gezonde financiële toekomst te leggen."

De financiële situatie baart FC Twente al langer zorgen. De club kreeg vorig seizoen tot twee keer toe drie punten aftrek van de KNVB omdat aan bepaalde financiële verplichtingen niet kon worden voldaan.