FOK! Wat een weer: mist en regen

Gisteravond was het vrij helder, maar afgelopen nacht nam de bewolking weer toe. Hoewel vorige week een hogedrukgebied de overhand had, wint nu het lagedrukgebied aan terrein. Vandaag heeft de bewolking dan ook de overhand en kan er af toe lichte (mot)regen vallen.

De wind komt uit het (zuid)oosten en dat zorgt voor aanvoer van warme lucht. Daardoor stijgt het kwik naar redelijk aangename temperaturen tussen de 17 en 19 graden Celsius. Toch lijkt het een grauwe herfstdag te worden.

wolkenspel  (Foto: DJMO)
wolkenspel (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
in 1912 vroor het anderhalve graad, in 1921 was het 23,1 graden boven 0! In 1982 kreeg de bewoner van de vijfmiljoenste woning in Nederland de sleutel uit de handen van niemand minder dan Koningin Beatrix. In 2005 werd de eerste aflevering van TV Oranje uitgezonden. in 1872 werd Cees van Hasselt, de eerste bondscoach van het Nederlands Elftal, geboren. Hij overleed in 1951. Het is vandaag ook de sterfdag van Steve Jobs, medeoprichter van Apple Inc. Hij overleed in 2011 aan de gevolgen van alvleesklierkanker.