Gordon mag donderdag naar huis

Gordon mag donderdag naar huis om daar verder te herstellen en te revalideren. Dat schrijft de zanger op zijn Facebookpagina. Gordon raakte zondag gewond toen hij werd aangereden tijdens zijn vakantie in Griekenland, maar zegt dat hij nu pas beseft wat er allemaal is gebeurd. Hij beschrijft de afgelopen dagen als 'intens zwaar en verdrietig'.

"De fysieke klap ga ik overwinnen, ook al doet alles zo vreselijk veel pijn, maar de mentale klap komt nu wel heel hard aan", aldus Gordon. "Ook krijg ik flarden terug van die afschuwelijke nacht dat ik bij bewustzijn kwam op die traumakamer en ze mij als een stuk oud vuil in een gang op een keiharde brancard hebben laten liggen voor zeker een uur."

Volgens Goor, die alleen op vakantie was, rollen de tranen hem over de wangen als hij opschrijft dat hij gevonden schijnt te zijn langs de kant van de weg. Hij wordt het meest geraakt door het feit dat de bestuurder van de auto is doorgereden na het ongeluk en noemt het als voetganger geschept worden 'het meest traumatische wat je kan overkomen'.

Engeltje
Ook denkt hij dat hij een engeltje op zijn schouder moet hebben: "Mijn verwondingen waren dusdanig dat bij verkeerd transport mijn longen geperforeerd hadden kunnen worden en dan had deze jongen er gewoonweg niet meer geweest."

Toch blijft hij positief en weet hij, gesteund door alle lieve berichten van fans, nog te relativeren. Hij vraagt mensen hem geen bloemen of kaartjes met dure postzegels te sturen maar dit geld over te maken naar giro 555 voor 'die mensen die het veel harder nodig hebben dan ik'.

Lachertje
"Afgelopen dagen alleen maar de afschuwelijke beelden gezien van die vluchtelingen en een jongetje wat aanspoelt op een strand, dan is mijn pijn een lachertje en mag ik blij zijn dat ik leef in vrijheid en een mooi land. Ik hoop dat dat besef ook bij jullie zal zijn en voor je het weet staat deze brombeer weer waar hij voor staat, namelijk liefde en licht!"

Gordon ligt in een Grieks ziekenhuis. Door de aanrijding brak hij vijf ribben, zijn sleutelbeen en zijn schouderblad.

Gordon mag donderdag naar huis
Gordon mag donderdag naar huis (Foto: BuzzE)