Gears of War-maker teaset nieuwe project

Cliff Bleszinski, het brein achter onder andere Unreal Tournament '99 en de Gears of War-games, heeft vandaag een teaser op YouTube geplaatst van zijn nieuwe project.

Afgelopen zondag werd een website gelanceerd onder de naam "The Shattering". Vandaag kwam daar nog een trailer bij, die je hieronder kunt bekijken. De trailer laat niet erg veel zien, maar op de website staat dat er morgen en overmorgen meer details worden vrijgegeven. Op de website is ook een 'Alpha Tester'-sectie te vinden, wat er op duidt dat er een testfase aan zit te komen.

Nadat Bleszinski in 2012 besloot om een pauze in te lassen in zijn carrière als gameontwikkelaar, begon het in 2014 weer te jeuken en richtte hij de ontwikkelstudio Boss Key Productions op. Het eerste project van de studio betrof Project Bluestreak, een f2p-arena shooter voor pc. Project Bluestreak is een game die zich afspeelt in een sci-fi-wereld en draait op Unreal Engine 4. De eerste gameplaybeelden liet Boss Key Productions al zien tijdens PAX East eerder dit jaar.

Cliff Bleszinski (Foto: Games under pressure)
Cliff Bleszinski (Foto: Games under pressure)