Setfoto's Captain America: Civil War tonen Black Panther

Marvel is al een tijdje in Berlijn bezig met de opnames voor Captain America: Civil War, wat de MCU-versie is van de Civil War-verhaallijn uit de comics. De film zal het personage van Black Panther introduceren in de filmwereld, en van hem zijn nu een paar foto's gelekt.

Black Panther, in het dagelijks leven T'Challa geheten, werd in 1966 geïntroduceerd in een Fantastic Four-comic en is de eerste zwarte mainstream superheld. In Civil War, en de in 2018 te verschijnen Black Panther-film, wordt hij gespeeld door Chadwick Boseman. Tot nu toe was van hem alleen concept art bekend over zijn outfit. Dankzij een aantal kiekjes van de set, gepubliceerd door de Daily Mail, is het nu mogelijk een echte blik op zijn outfit te krijgen.

Chadwick Boseman als Black Panther in setfoto Civil War

De foto's tonen Boseman in het zwarte pak, vastgemaakt aan kabels terwijl hij aan de zijkant van een gebouw hangt. Black Panther is, in de comics, een superheld met onder andere grote kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. De scène die hij in de foto's opneemt is er eentje met Captain America, al was Chris Evans niet ter plaatse: zijn rol werd gespeeld door een stuntman. Ook op de foto's te zien is Sebastian Stan als Bucky Barnes.

Captain America: Civil War draait om een conflict dat onstaat wanneer Steve Rogers en Wanda Maximoff, oftewel Captain America en nieuwe Avenger Scarlet Witch, een situatie met de schurk Crossbones (Frank Grillo) niet onder controle kunnen houden waardoor grote schade en verlies van levens ontstaat. Politieke druk leidt tot een systeem waarin superhelden verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden, alsmede worden overzien door een autoriteit die bepaalt wanneer de helden worden ingezet. De meningen over dit systeem zijn verdeeld en het leidt tot een tweedeling binnen de Avengers, met Captain America en Iron Man aan verschillende zijden van het conflict.

De film verschijnt in mei 2016.