Stoichkov haalt uit naar Van Gaal

Pedro vertrekt deze zomer mogelijk nog van FC Barcelona naar Manchester United. Hristo Stoichkov ziet een overstap niet zitten. De oud-vedette van Barcelona vindt dat Pedro nog maar eens goed na moet denken of hij de overstap naar Engeland wil maken.

Als Stoichkov spreekt, wordt in Barcelona nog altijd met aandacht geluisterd. Stoichkov speelde in de jaren 90 zeven seizoenen voor de Catalanen. Hij maakte deel uit van het "Dream Team" begin jaren 90 en vormde met onder meer Romario en later Ronaldo een gevreesd aanvalskoppel.

Hopelijk luistert Pedro naar mij en vertrekt hij niet bij Barcelona", vertelt Stoichkov aan Onda Cero, een Spaans radiostation. De Bulgaar vindt dat Pedro op zoek moet gaan naar een andere club. De reden dat de vleugelaanvaller niet naar Manchester United moet vertrekken is volgens hem de huidige manager, Louis van Gaal. Stoichkov en Van Gaal zijn geen vrienden van elkaar. "Ik zou nooit onder hem willen werken."

“Van Gaal is middelmatig. Hij heeft Barcelona verwoest en nu is hij bezig om United te verwoesten. Met de situatie rondom Víctor Valdés heeft hij opnieuw bewezen dat hij een slecht persoon is", aldus Stoichkov. Valdés is uit de selectie van Van Gaal verbannen. De keeper kreeg voor dit seizoen geen rugnummer en mag niet meetrainen bij het eerste elftal. Omkleden moet hij in de kleedkamer van de beloften.