Afgelast: Ultrasonic & Welcome to the Future

Diverse evenementen die zaterdag zouden plaatsvinden zijn afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Het technofestival Welcome to the Future bij Oostzaan gaat niet door, het Ultrasonic Festival in Maarssen is ook van de baan. In Rotterdam gaat het Zomercarnaval niet door. In Friesland zijn de wedstrijden van het skûtsjesilen afgelast voor vandaag.

De organisatie van het technofestival Welcome to the Future maakt de afgelasting bekend via social media: 'In deze condities is het voor ons niet mogelijk om de veiligheid van onze bezoekers, crew en artiesten op het terrein te kunnen garanderen', aldus de organisatie die meldt dat er harde windstoten zijn voorspeld en een weeralarm is afgegeven. 'Om deze reden hebben we, het advies van de instanties in acht nemend, gezamenlijk moeten besluiten om het festival te annuleren', luidt het bericht.

De organisatie laat ook weten dat mensen die een kaartje hebben voor het festival hun geld terug kunnen krijgen. Op het uitverkochte festival in natuurgebied Het Twiske zouden artiesten als Chris Liebing, Seth Troxler, Joran van der Pol, Art Department, Hot Since 82 en The Martinez Brothers optreden.

Een soortgelijk bericht prijkt op de Facebook-pagina van het Ultrasonic Festival in Maarssen: 'In nauw overleg met overheidsinstanties hebben we helaas moeten besluiten dat het onverantwoord is om Ultrasonic Festival verder door te laten gaan. Het is nu duidelijk geworden dat de weersomstandigheden de komende uren gaan verslechteren en veiligheid staat voorop.'

Meer nieuws over de zware storm vind je hier.

Welcome to the Future afgelast

Welcome to the Future afgelast (Foto: BuzzE)