Juventus wint ook Coppa Italia na zege op Lazio

Juventus heeft zich na een verlenging tegen Lazio verzekerd van de tweede prijs van het seizoen. De Italiaanse grootmacht won de Coppa Italia: 2-1.

Juventus had voorafgaand aan de wedstrijd de treble nog volledig in het vizier. De club wist waar het de Italiaanse nationale bekerfinale voor speelde, vlak na het binnenhalen van de landstitel. Lazio kon een prijs wel gebruiken om het vertrouwen op te vijzelen. De ploeg strijd nog voor Champions League-voetbal.

Lazio had het genoegen om weer eens met Stefan de Vrij in de basisopstelling aan te treden. De verdediger is eindelijk weer volledig fit. Hij nam centraal achterin plaats bij de Romeinen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg hij een doelpunt om de oren. Dat gebeurde echter pas nadat Lazio al na vier minuten spelen op voorsprong was gekomen. Uitgerekend vrijetrappenkoning Andrea Pirlo werd bij een vrije trap van Lazio afgetroefd, waardoor Radu de score kon openen.

Niet lang daarna kwam Juventus al langszij door een goal van centrale verdediger Giorgio Chiellini. Pirlo herstelde zijn fout door met een vrije trap aan de basis te staan van de gelijkmaker. Via Patrice Evra en Arturo Vidal belandde de bal bij Chiellini, die de 1-1 op het scorebord zette.

Door de vele overtredingen hadden beide ploegen ook in het vervolg van de eerste helft nog veel kansen op goals, maar het kwam er niet meer van. Sterker nog, tot het einde van de wedstrijd bleef het stil.

Een verlenging moest er aan te pas komen om beslissing te brengen. Daarin had Alessandro Matri een groot aandeel. Pirlo stuurde de spits weg, maar eerst stuitte hij op de doelman. Nadat ook Carlos Tevez had gemist, kreeg Matri vrij baan om alsnog de 2-1 binnen te schieten.

Juventus heeft twee van de drie prijzen binnen, nu de Champions League nog. (PRO SHOTS/Insidefoto)