Indie-ontwikkelaar ziet droom in duigen vallen door troll

Kickstarter is een geweldig hulpmiddel voor onbekende ontwikkelaars om hun werk te financieren en aan de man te brengen. Helaas ontkomt ook Kickstarter niet aan trollende klootzakken die graag andermans dromen verzieken.

2Awesome, een onafhankelijke, Nederlandse gameontwikkelaar gevestigd in Leiden, was een Kickstarter-project gestart voor hun game Dimension Drive. Dimension Drive is een space adventure/battlefield shooter die in 2015 uit zou moeten komen. Toen de heren nog enkele uren te gaan hadden om hun doelbedrag te halen op Kickstarter, kwam er een gulle gever die de volledige, nog ontbrekende €7000 ineens toezegde. Vanzelfsprekend sprongen de heren van 2Awesome een gat in de lucht en uitten hun blijdschap via Twitter.

Helaas, een dag later werd duidelijk dat het om een fraduleuze pledge ging. Kickstarter maakte dit bekend aan 2Awesome die op hun beurt het droevige nieuws wereldkundig maakten. Op dat moment was het al te laat om nog iets te kunnen doen.

Het verdriet bij de jongens uit Leiden was zichtbaar aanwezig bij hun Tweets, dankzij de grappenmaker die zichzelf Jonathan noemt. Vanzelfsprekend heeft Kickstarter het account vervolgens gebanned, maar het gevolg was dat op de streefdatum slechts €23.481 van de €30.000 was gehaald.

Hopelijk heeft opperlul Jonathan wel even goed kunnen rukken op de misère van een ander.

Gelukkig zijn er inmiddels ontiegelijk veel gameblogs, nieuwssites en andere media bovenop het verhaal gedoken en zodoende heeft het enigszins aandoenlijke verhaal van 2Awesome op social media flink wat aandacht gekregen en druppelen toezeggingen van derden langzamerhand opnieuw binnen.

Hierbij namens FOK!games nog even een big fuck you voor Jonathan, voor het opzettelijk verneuken van andermans dromen. Verder wensen we 2Awesome uiteraard veel succes met Dimension Drive!