Lazio laat tweede plaats liggen in Serie A

Lazio Roma heeft zondagavond verzuimd de tweede plaats in de Serie A, goed voor een ticket voor de Champions League, over te nemen van stadgenoot AS Roma. De nummer drie verloor op eigen veld met 1-2 van subtopper Internazionale.

Lazio, nog zonder de geblesseerde Stefan de Vrij, maakte het zichzelf heel moeilijk. Al na 24 minuten werd de Braziliaanse verdediger Mauricio bij de thuisploeg uit het veld gestuurd na een overtreding op een doorgebroken speler. Kort daarna mocht Edson Braafheid bij Lazio invallen. De stand was op dat moment al 1-1. Antonio Candreva zorgde voor 1-0, Hernanes bracht de gelijkmaker namens Inter op zijn naam.

Na ruim een uur moest bij Lazio ook doelman Federico Marchetti van het veld na een charge. Reservekeeper Etrit Berisha keerde nog wel de strafschop van Mauro Icardo, maar moest nadien wel de tweede treffer van Hernanes incasseren.

Napoli heeft bij de al gedegradeerde hekkensluiter Parma twee punten verspeeld. Het duel eindigde in 2-2. De ploeg van trainer Rafa Benítez kwam twee keer op achterstand. Manolo Gabbiadini en Dries Mertens brachten de gelijkmakers op hun naam. Napoli staat als nummer vier drie punten achter op nummer drie Lazio.

Napoli beleefde afgelopen donderdag op eigen veld ook al een deceptie. Het eerste duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de halve finales van de Europa League eindigde ondanks een groot overwicht in 1-1. Komende donderdag is de return in Oekraïne.

Fiorentina herstelde zich bij Empoli van de zware nederlaag afgelopen donderdag in en tegen Sevilla (3-0) eveneens in de halve eindstrijd van de Europa League. De club uit Florence zegevierde met 3-2 en handhaafde zich daardoor op de vijfde plaats. De Sloveen Josip Ilicic scoorde twee keer voor de bezoekers.

Sampdoria blijft in de race voor deelname komend seizoen aan de Europa League. De ploeg van aanvaller Samuel Eto'o won met 4-1 bij middenmoter Udinese. Roberto Soriano had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning. De andere goals kwamen op naam van Afriyie Acquah en Alfred Duncan. In de slotfase benutte Antonio Di Natale namens de thuisploeg een strafschop.

In de onderste regionen verzekerde Sassuolo zich van behoud op het hoogste niveau met een uitzege van 2-3 bij Cesena, dat degradeerde naar de Serie B. Atalanta Bergamo zegevierde met 3-2 bij Palermo en is daardoor vrijwel veilig. Urby Emanuelson bleef bij de winnende ploeg op de bank.

Het duel tussen de stadgenoten Chievo en Hellas heeft geen winnaar opgeleverd. De tweede derby van dit seizoen tussen de ploegen uit Verona eindigde in 2-2. Daardoor mag Chievo zich dit seizoen 'koning' van de stad noemen, na winst van de eerste derby van dit voetbaljaar (0-1).

De doelpunten vielen allemaal in de eerste helft. Alberto Paloschi zette thuisploeg Chievo na negen minuten op voorsprong. Ruim een kwartier later stond het 1-2 door doelpunten van Juan Ignacio Gomez en Luca Toni. Vijf minuten voor rust tekende Sergio Pellissier vanaf elf meter voor de eindstand.

Scheidsrechter Nicola Rizzoli, woensdag nog arbiter in de Champions League bij FC Barcelona - Bayern München, deelde acht keer geel uit. Zes van die kaarten vielen binnen het eerste half uur.