Chelsea wint van Crystal Palace en is kampioen van Engeland

Voor de vijfde keer in de clubhistorie is Chelsea kampioen van Engeland. Na de winst (1-0) op Crystal Palace is de ploeg van José Mourinho niet meer te achterhalen door Arsenal.

Omdat The Gunners een wedstrijd minder hebben gespeeld en morgen nog in actie komen op bezoek bij Hull City, moest Chelsea winnen om vandaag al kampioen te worden. Dat lukte na een interessante eerste en een saaie tweede helft.

Het al uitgespeelde Crystal Palace (twaalfde plaats) weigerde zich namelijk naar de slachtbank te laten leiden. De ploeg van manager Alan Pardew, die eerder dit seizoen met Newcastle United van Chelsea won (2-1), wilde de voetbalmachine met hard spel remmen. En dat lukte. De thuisploeg creëerde voor rust geen enkele uitgespeelde kans.

Toch kwam Chelsea op slag van rust op voorsprong. De ploeg werd in het zadel geholpen door Speler van het Jaar Eden Hazard. De Belg kwam in de sandwich, verdiende een strafschop, schoot die slecht in, maar scoorde in de rebound alsnog met het hoofd: 1-0.

Met de voorsprong op zak maakte Chelsea na rust weinig aanstalten meer om het thuispubliek nog te vermaken. Mourinho controleerde de wedstrijd door John Obi Mikel in te brengen en de zaakjes defensief op orde te brengen. Met succes voor de Chelsea-aanhang, maar tot ongenoegen van de neutrale toeschouwer: zonder moeite speelde zijn ploeg de afzichtelijke tweede helft uit.

Met slechts twee nederlagen in de competitie speelde Chelsea bijna een foutloos seizoen in de Premier League. Alleen Tottenham Hotspur (5-3) en dus Newcastle United bleken in staat The Blues te verslaan. Daardoor is Chelsea na 1955, 2005, 2006 en 2010 nu ook in 2015 de beste van Engeland. Het mislukte avontuur in de Champions League is daarmee meer dan goedgemaakt.