Hasselbaink kampioen met Burton Albion

Manager Jimmy Floyd Hasselbaink heeft zaterdag zijn eerste prijs als trainer gepakt. Hij is zaterdagmiddag met Burton Albion kampioen geworden in de League Two, het vierde Engelse profniveau.

In de laatste speelronde werd het kampioenschap veiliggesteld in de uitwedstrijd tegen Cambridge United, al ging dat niet eenvoudig. Een kwartier voor tijd stond Cambridge namelijk nog op een 2-1 voorsprong. Ondanks dat Burton nog met tien man op het veld stond, na de rode kaart van doelman Jon McLaughlan, wist Burton toch te winnen. De Nederlandse buitenspeler Abdenasser El Khayati gaf de assist op de 2-2, voordat twee minuten voor tijd Kevin Stewart de titel veilig stelde: 2-3.

Burton is daardoor kampioen van League II met vijf punten voorsprong op achtervolger Shrewsbury Town, dat verloor van Plymouth. De club was twee weken geleden al zeker van promotie naar League One. De 43-jarige Hasselbaink is pas sinds november werkzaam bij de club, maar hij kreeg het elftal meteen aan het voetballen. Hij is met Burton al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Bij Burton staan behalve El Khayati ook de Nederlanders Kelvin Maynard en Stefan Maletic onder contract.