Regisseur stapt uit Star Wars-spinoff

Josh Trank is niet langer betrokken bij de productie van de tweede Star Wars-spinoff. De regisseur heeft aangegeven verder te gaan met andere zaken.

"Na een jaar lang de geweldige eer te hebben gehad om te kunnen werken met de getalenteerde mensen bij Lucasfilm, heb ik persoonlijk besloten om een ander pad te kiezen," schrijft Trank op de Star Wars-website. "Ik heb hier diep over nagedacht en diep in mijn hart weet ik dat ik een paar originele creatieve kansen wil najagen. Dat gezegd hebbende is het Star Wars universum altijd één van mijn grootste invloeden geweest en ik kijk met plezier uit naar de toekomst ervan. Ik wil mijn vrienden Kathleen Kennedy, Kiri Hart, Simon Kinberg en iedereen bij Lucasfilm en Disney bedanken voor de geweldige gelegenheid die ik heb gehad om hier onderdeel van te zijn. May the Force be with you all."

Volgens ingewijden zat Tranks vertrek er al een tijdje aan te komen; de regisseur kwam niet opdagen tijdens de Star Wars Celebration, enkele weken terug, wat toen werd verexcuseerd met een griepje. Trank werkt momenteel samen met Simon Kinberg aan de Fantastic Four-film voor 20th Century Fox, en men schijnt niet tevreden te zijn met zijn werk. Naar verluidt zit Kinberg er niet op te wachten nog een project met Trank te doen, en dus wordt er nu een nieuwe regisseur gezocht.

Tranks Star Wars-film zou de tweede spinoff zijn na The Force Awakens, dat in december uitkomt. De eerste spinoff, Star Wars: Rogue One, verschijnt volgend jaar december onder de leiding van Gareth Edwards.