Star Wars spin-off officieel aangekondigd

De titel voor de eerste spin-off film in de Star Wars Cinematix galaxy is aangekondigd. Het gaat om Star Wars: Rogue One. Deze film zal het universum in 'a galaxy far, far away' voor het eerst buiten de Star Wars Saga gaan verkennen.

De film zal op 16 december 2016 in de bioscopen verschijnen. Gareth Edwards zal de film gaan regisseren. Edwards scoorde vorig jaar met een nieuwe versie van Godzilla. Hoofdrol in deze film is weggelegd voor Felicity Jones die afgelopen awardsseizoen geroemd werd om haar vertolking van Jane Hawking in The Theory of Everything. Ze verdiende er een Oscar-nominatie mee.

Tevens maakte Lucasfilm bekend dat Rian Johnson het script en de regie van Star Wars: Episode VIII op zich zal nemen. Deze film zal 26 mei 2017 verschijnen, precies 40 jaar en een dag na het verschijnen van de eerste Star Wars. Dit bekekent tevens dat er tussen Episode VII en Episode VIII slechts 1,5 jaar zal zitten. Rian Johnson regisseerde eerder Looper en drie afleveringen van Breaking Bad, waaronder de belangrijke en één van de beste afleveringen van die serie, Ozymandias

Over The Force Awakens is niks nieuws bekend gemaakt. Een trailer zal echter niet heel lang meer op zich laten wachten.