Zeven doden na crash legerhelikopter Servië

Bij het Servische Belgrado is zaterdag een helikopter van het leger neergestort. Daarbij zijn zeven mensen om het leven gekomen. Dat heeft het Servische ministerie van defensie bekendgemaakt.

De helikopter was onderweg naar een ziekenhuis met een ernstig zieke baby van vijf dagen oud. Aan boord van de MI-17 waren naast de boreling vier bemanningsleden en twee medici.

Toen het toestel crashte was het mistig. Volgens het leger probeerde de piloot van de helikopter een noodlanding te maken, omdat de brandstof op begon te raken. De stadionverlichting van twee stadions in Belgrado was aangezet om de piloot te helpen een landingsplek te vinden, maar dat mocht niet meer baten.

De Servische minister van Defensie Bratislav Gasic zei dat de helikopter de enige van het leger was met geavanceerde medische apparatuur. Hij prees de piloten als de beste piloten die het leger had. De Servische premier Aleksandar Vucic heeft opgeroepen tot een dag van rouw en heeft de nabestaanden van de slachtoffers gecondoleerd met hun verlies.