Kirby rolt in mei op Wii U

Amerika mag al spelen met Kirby, maar we hoeven gelukkig niet zo lang te wachten als eerst aangegeven werd: Kirby and the Rainbow Paintbrush arriveert op 8 mei in Europa. Eerst werd de herfst aangegeven als releasemogelijkheid.

In dit Wii U-spel zijn de wezens en de wereld zelf volledig van klei gemaakt. Wanneer alle kleuren uit Dream Land zijn verdwenen, moet Kirby die terugbrengen door op zeven planeten vijanden te verslaan en puzzels te kraken. Spelers moeten Kirby vooruit helpen en beschermen door met de stylus lijnen op de Wii U GamePad te trekken. Die lijnen veranderen in regenboogtouwen waar Kirby langs rolt. Door regenboogtouwen op creatieve manieren te tekenen kun je hindernissen passeren en vijanden verslaan. Een looping geeft Kirby een extra snelheidsboost, terwijl de touwen ook dienst kunnen doen om Kirby te beschermen tegen vijanden en gevaren, of om puzzels op te lossen.

Kirby and the Rainbow Paintbrush kan in co-op gespeeld worden met twee, drie of vier spelers tegelijk, waarbij maximaal drie vrienden Waddle Dees kunnen besturen met Wii-afstandsbedieningen om Kirby te helpen. Spelers kunnen ook één keer per dag compatibele amiibo-figuren gebruiken om Kirby speciale vaardigheden te geven.

Kirby and the Rainbow Paintbrush