Evolve gaat los

Na lang wachten, uitstel en vele beta’s is het nu eindelijk zover: Evolve is officieel gelanceerd. Daarom hebben 2K en Turtle Rock Studios een launchtrailer vrijgegeven om degenen die de bata niet hebben gespeeld en de hype hebben gemist op de hoogte te brengen.

In Evolve speel je of een van de vier teamleden, of het monster waarop gejaagd wordt door het team. Dat klinkt oneerlijk, maar het monster kan groter en sterker worden door bijvoorbeeld de plaatselijke fauna te eten. Met allerlei wapens en gadgets zoals vallen om het monster op zijn plek te houden moet er met teamwork gewerkt worden.

Er zijn drie monsters om uit te kiezen, als je het standaardspel aanschaft. Als jager kun je kiezen uit vier klassen en twaalf personen. Evolve kan ook solo tegen de a.i. worden gespeeld.

Chris Ashton, mede-oprichter van Turtle Rock Studios en design director  verklaart trots, “Onze filosofie is het creëren van geweldige leuke game ervaringen, die we nergens anders kunnen vinden en dat hebben we bereikt met Evolve. (…) Na jaren van doortesten en het elke dag spelen van de game, is Evolve een gepolijst en gebalanceerde ervaring voor spelers om online te ervaren, coöperatief met vrienden tegen de AI, of helemaal alleen offline.”

Evolve is beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.