'Engeland had beste WK-bid 2018'

Engeland was op basis van de ingeleverde bidbooks verreweg de beste kandidaat voor het organiseren van het WK voetbal in 2018. Dat stelt FIFA-official Harold Mayne-Nicholls in The Sunday Times. Het WK 2018 ging naar Rusland.

Mayne-Nicholls, die in januari beslist of hij zich tegenover Sepp Blatter kandidaat stelt voor het voorzitterschap van de FIFA, bezocht namens de wereldvoetbalbond alle kandidaten en bekeek al hun plannen. Volgens de 53-jarige Chileen waren vooral de infrastructuur en publieke betrokkenheid het best in Engeland. "Prins William en David Beckham waren geschokt dat ze maar twee stemmen kregen. Het is alsof je als eredivisieclub met 5-0 van een amateurploeg verliest."

Mayne-Nicholls sprak zich eerder al uit over Qatar, dat gekozen werd voor het WK in 2022. Dat was het enige land dat door zijn FIFA-commissie was aangemerkt als kandidaat met een hoog risico op problemen, vooral op het gebied van logistiek en infrastructuur. "Het is een serieuze mogelijkheid dat veel mensen niet naar de wedstrijden kunnen komen."