InnoGames geeft details vrij van Elvenar

Vandaag onthult InnoGames meer informatie over de twee verschillende rassen waarmee je aan de slag kan in de nieuwe city builder Elvenar. Elvenar is een strategische online city builder die zich afspeelt in een exotische fantasiewereld, waarin het de bedoeling is om een sprookjesdorp uit te bouwen tot een magische metropool. 

Hoewel ze beide over dezelfde mogelijkheden beschikken om hun stad uit te bouwen en de magische wereld van Elvenar te ontdekken, zien de mensensteden er compleet anders uit dan die van de elfen. De grafische verschillen in het landschap komen door hoe de rassen omgaan met de wereld. Elfen leven in harmonie met het land, en hun bouwkunst getuigt van respect voor de natuurlijke elementen. De meer pragmatische mensen zien de ongerepte natuur in de eerste plaats als ontontgonnen bouwmaterialen. Hun architectuur vereist bossen hout, hopen steen en massa’s metaal - grondstoffen die ze stuk voor stuk uit het landschap halen.

Beide rassen hebben toegang tot drie types gebouwen: woonhuizen, culture bouwwerken en productiegebouwen. Om je stad te laten uitbloeien tot de grootste van het hele rijk, zal je tevens enkele unieke huizen kunnen neerpoten waardoor je extra mogelijkheden krijgt. Je standaard gebouwen zijn te upgraden om weer meer mogelijkheden te krijgen.

Naast upgraden van gebouwen is er ook wat te doen in Elvenar. Op de kaart zijn er allerlei magische artefacten, die je productiemogelijkheden verbeteren. Ze worden bewaakt door allerlei boosaardige wezens. Het spel voorziet een heleboel verschillende strijdtonelen en de 3D-geanimeerde strategische gevechten zorgen ervoor dat elke confrontatie met de meer dan twintig verschillende monsters uniek aanvoelt. In een later stadium moet er ook handel te drijven zijn met andere steden.

De gesloten bèta van de browserversie van Elvenar gaat in januari van start, maar er staan ook mobiele versies in de planning.