Kist verslaat Hamilton op Grand Slam of Darts, Harms verliest

Christian Kist is de Grand Slam of Darts goed begonnen. Hij won van met 5-2 van Andy Hamilton. Voor Wesley Harms is het dartoernooi met darters van de BDO en PDC minder goed begonnen. Hij verloor van Gary Anderson. 

Met Phil Taylor in de groep wisten dat Hamilton en Kist een zege nodig hadden om een kans te maken om door te gaan. The Hammer kwam uitstekend uit de startblokken met een 96-finish, gevolgd door een 180'er. Hamilton miste echter drie darts op de dubbels, waardoor Kist mede met een 180'er kon terugbreken via tops. Er volgde een rommelige derde leg, waarin Kist via dubbel één wel op 2-1 kon komen. Hamilton maakte nog gelijk met een 91-finish, alleen daarna zakte The Hammer steeds verder weg. Kist profiteerde optimaal won met 5-2.

In de groep van Hamilton en Kist speelde ook Taylor en Richie George tegen elkaar. The Power versloeg de zoon van Bobby George met 5-0. De titelverdediger had een gemiddelde van honderd punten per beurt. 

Stephen Bunting heeft na zijn gewonnen Lakeside-titel een succesvolle overstap naar de PDC gemaakt. Ook Harms had weinig in te brengen tegen Bunting. De Nederlander kon nog 106 uitgooien om op 1-1 te komen, maar verder liep hij achter de feiten aan. Het werd 5-1. Bunting had een uitstekend gemiddelde van 103 punten per beurt, waar Harms niet verder kwam dan 91. In de groep van Harms en Bunting won Gary Anderson met 5-1 van Dean Winstanley. 

Zondag wordt de tweede speelronde van de groepsfase gespeeld. In de middag speelt Raymond van Barneveld tegen Vincent van der Voort en Michael van Gerwen tegen Kim Huybrechts. In de avond moet Harms zijn laatste strohalm grijpen tegen Winstanley. Kist neemt het op tegen Taylor

Uitslagen Grand Slam of Darts - groepen E t/m H - Speelronde I

Groep Darter Darter Uitslag
E Andy Hamilton Christian Kist 2-5
E Phil Taylor Richie George 5-0
F Peter Wright Brendan Dolan 5-2
F Simon Whitlock Michael Smith 2-5
G Mervyn King Tony O'Shea 5-4
G James Wade Jamie Caven 5-1
H Stephen Bunting Wesley Harms 5-1
H Gary Anderson Dean Winstanley 5-1

Programma zondag 9/11/2014 - Speelronde II

Middagsessie vanaf 13.30 uur
Scott Waites v Ronny Huybrechts (B)
Jan Dekker v Darren Webster (A)
Adrian Lewis v Keegan Brown (C)
Robert Thornton v Robbie Green (D)
Alan Norris v Terry Jenkins (B)
Michael van Gerwen v Kim Huybrechts (A)
Raymond van Barneveld v Vincent van der Voort (D)
Dave Chisnall v Rowby-John Rodriguez (C)

Avondsessie vanaf 20.00 uur
Dean Winstanley v Wesley Harms (H)
Andy Hamilton v Richie George (E)
Tony O'Shea v Jamie Caven (G)
Simon Whitlock v Brendan Dolan (F)
Peter Wright v Michael Smith (F)
Phil Taylor v Christian Kist (E)
Stephen Bunting v Gary Anderson (H)
James Wade v Mervyn King (G)