Warringtown Town stunt in FA Cup tegen Exeter City

De eerste ronde van de FA CUP is begonnen met een flinke stunt. Warrington Town, wat zich voor het eerst plaatste voor het hoofdtoernooi, heeft thuis met 1-0 weten te winnen van Exeter City. Warrington Town speelt in de Northern Premier League Division One North, op het achtste niveau van de Engelse voetbalpiramide. Exeter City speelt vier divisies hoger in League II en staat honderd plaatsen boven Warrington Town. 

Warrington Town is de laagst geplaatste club in het hoofdtoernooi van de FA Cup. Craig Robinson, verdediger en stukadoor in het dagelijkse leven, kopte na zeven minuten de 1-0 binnen. Met dapper verdedigen, een goede doelman en een beetje geluk wisten ze geen goal tegen te krijgen. 

"Ik kan het niet geloven", zei Robinson na afloop. "Ik ben sprakeloos. Dit is waar ik van gedroomd heb sinds de loting bekend is. Het betekent heel veel voor mij en de club. Ik ben blij dat mijn familie hier is om dit te vieren. Het is geweldig voor de club. We zijn het het seizoen in te gaan om te promoveren, maar dit is zeer mooi meegenomen."

Exeter City had 72% balbezit, acht schoten op goal en zestien corners. Warrington Town had slechts 28% balbezit, schoot twee keer op goal, en kregen slechts vijf corners. Ze wisten echter wel te scoren. De tweede helft was helemaal éénrichtingsverkeer richting doelman Karl Wills van Warrington Town. Met goede reddingen en het nodige geluk wist hij zijn doel schoon te houden. 

Zaterdag en zondag worden de overige wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de FA Cup. De clubs uit de Premier League en Championship zullen pas in de derde ronde instromen.