Ancelotti: "Verdedigend moet het beter"

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti wil snel verbetering zien in zijn achterhoede na een lastige avond in de Champions League tegen Ludogorets. In Sofia kwam de titelverdediger al na zes minuten op achterstand. Marcelinho kopte raak uit een hoekschop. Cristiano Ronaldo maakte vanuit een strafschop nog voor rust gelijk, waarna invaller Karim Benzema de winnende maakte. De Fransman voorkwam op die manier een blamage van formaat voor De Koninklijke.

Niet voor het eerst dit seizoen wordt de achterhoede van Real Madrid geklopt vanuit een hoekschop. Na afloop was Ancelotti blij met de punten, maar hamerde hij op de verdedigende fouten. “Ik ben tevreden”, zei de Italiaanse trainer in gesprek met Canal+. “Maar onze start was niet goed. We kregen wéér vanuit een hoekschop een doelpunt tegen. Dan maak je het je alleen maar moeilijker.”

“Maar onze reactie was goed”, ging Ancelotti verder. “We speelden aanvallend goed en kregen veel kansen om te scoren. Ik denk dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen. Wel moeten we blijven werken aan het probleem rondom de tegendoelpunten uit corners. Het was weer hetzelfde soort doelpunt die we tegen kregen in de wedstrijden tegen Atlético Madrid en Real Sociedad. Hier moeten we meer aandacht aan besteden.”

Ancelotti koos er voor om in Bulgarije een paar basiskrachten rust te geven. James Rodriguez, Toni Kroos en Karim Benzema begonnen op de bank maar moesten in de tweede helft toch nog aan de bak. Benzema maakte een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-1. De reden om met Javier Hernandez, Isco en Asier Illarramendi te starten was volgens Ancelotti om de motivatie hoog te houden. “Ik wilde Karim rust geven omdat hij al veel heeft gespeeld. Chicharito speelde goed. Hij scoorde dan wel niet, maar zijn spel was prima.”

Na twee wedstrijden gaat Real Madrid met zes punten aan kop. Liverpool volgt met drie punten, dat woensdag met 1-0 verloor van FC Basel. “Dat verrast me wel. Maar dit is de Champions League. In deze competitie zijn alle wedstrijden zwaar.”