Zack Snyder onthult Batman en nieuwe Batmobile

Het internet is rumoerig sinds Zack Snyder gisteren een glimp vrijgaf van wat waarschijnlijk de nieuwe Batmobile zou worden. Hij postte een foto op Twitter van wat een bijzonder lijkende auto was met een zeil erover. "Zou het morgen tijd zijn het zeil eraf te trekken?" voegde Snyder er speels aan toe. Het antwoord: ja, daar was het tijd voor.

Zijn eerste teaserfoto toonde de nieuwe Batmobile van de achterkant, met een groot zeil erover. Het liet zien dat het een stoer voertuig is, zoals het natuurlijk hoort te zijn, en dat het wellicht wat van de flair terugkrijgt die in de Nolan-films afwezig was.

Man of Steel 2: Batmobile

Vierentwintig uur later hield Snyder woord. Wederom op Twitter postte hij een foto van niet alleen de nieuwe Batmobile, maar ook Ben Affleck in zijn nieuwe Batman-outfit. Ook deze afbeelding is puur een teaser. Alsof Snyder een hobbyist op een fotosite is, is zijn enige toelichting "Ik heb dit geschoten met mijn Leica M Monochrom."

Man of Steel 2: Batman en Batmobile

De Batmobile ziet er hier uit als een functioneel, gesloten voertuig met een cockpit en doet inderdaad denken aan de mobiles uit de eerdere films. Hoeveel deze er daadwerkelijk op lijkt zal natuurlijk nog moeten blijken uit aanvullende beelden. Batman zelf lijkt volledig voor zwart te gaan, hoewel dat in een non-kleurenfoto natuurlijk lastig te bevestigen is: zijn riem lijkt niet echt af te steken tegen het pak, en de bekende gele (of gouden) tint zou dus afwezig kunnen zijn. Het Bat-logo op de borst is groter dan dat van Christian Bale: hoewel het even breed is lijkt het een stuk hoger. In feite komt het overeen met het Bat-logo zoals Snyder dat vorig jaar op San Diego Comic-Con toonde.

Superman/Batman logo

Daarnaast zijn de oren wat kleiner en daarmee wat subtieler, waardoor deze Batman wat ruwer lijkt dan we eerder gezien hebben. Qua stijl lijkt deze meer te passen bij de stijl die Frank Miller wist neer te zetten in The Dark Knight Returns, waaruit tijdens de onthulling van bovenstaand logo een passage werd voorgelezen.

Update: in een bewerkte, lichtere versie van de foto zijn meer details van het Batman-pak te zien. Het lijkt een stuk duidelijker dat de riem bijvoorbeeld donkerder is dan het pak zelf, dat op zichzelf ook weer nauwer op het lichaam van Affleck lijkt te sluiten.

Ben Affleck als Batman (uitsnede/bewerking)

Man of Steel 2, nog immer zonder officiële titel, geregisseerd door Snyder en geschreven door Chris Terrio op basis van een verhaal van Snyder en David S. Goyer, verschijnt op 6 mei 2016 in de Amerikaanse bioscopen en is rond die tijd ook in Nederland te zien.