Naaktscène Titanic blijft Kate Winslet achtervolgen

Kate Winslet wordt geregeld herinnerd aan haar naaktscène in Titanic. De 38-jarige actrice krijgt vaak de vraag of ze de schets die Leonardo DiCaprio's personage van haar naakte lichaam maakte wil ondertekenen. "Maar dat doe ik dus niet", vertelde Winslet aan Yahoo Movies.

"Het voelt heel raar. Waarom zou ik die tekening ondertekenen?", vraagt Winslet zich af. Als Rose uit Titanic vroeg Winslet DiCaprio's personage Jack haar te tekenen 'als een van zijn Franse meisjes'. Niet alleen de schets die op het zinkend schip werd gemaakt wordt geregeld onder Winslets neus geduwd. Ook wordt de actrice vaak belaagd met foto's van de scène. "Er circuleert een still van de film. Dat was niet de bedoeling. Het moest geen foto worden waar ik zeventien jaar later nog mee wordt geconfronteerd."

Desondanks ziet Winslet er ook wel de humor van in. "Ergens is het wel grappig." Titanic, van regisseur James Cameron, was een groot kassucces. De film uit 1997 sleepte elf Oscars in de wacht. Winslet maakte kans op de Oscar voor beste actrice, maar wist haar nominatie niet te verzilveren.