Toename straatterreur in Helmond

Het is al jaren een probleem, maar de laatste tijd is de hoeveelheid terreur in Helmond ernstig toegenomen. Met name de Molenstraat en de daar aanwezige Aldi ondervinden veel overlast van wat politiek correcte nieuwssites eufemistisch zouden omschrijven als 'jongeren'.

Hoewel de gemeente er al tonnen tegenaan heeft gesmeten, een hardere aanpak beloofd heeft en zelfs de straatterroristen een 'niet vrijblijvende' baan en opleiding hebben aangeboden, zijn de incidenten toegenomen. De jongeren, veelal van Barbarijse afkomst, zijn ondermeer de nieuwe filiaalmanager van de goedkope grootgrutter naar zijn woning gevolgd en hebben hem daar geïntimideerd. Vlak daarvoor was al een kassameisje bedreigd met een mes.

Diefstallen van vermoedelijk dezelfde bontkraagjes zijn schering en inslag in de winkel. Normale en betalende klanten kunnen intimiderend gedrag verwachten en worden veelvuldig lastiggevallen. Vaak gooit het doodsbange personeel voor sluitingstijd de boel op slot, in de hoop de criminelen buiten te houden. Een normale bedrijfsvoering lijkt onmogelijk. Een groep winkeliers heeft inmiddels een petitie aangeboden bij de gemeente en de plaatselijke hermandad. Hierin valt te lezen dat op straat een onveilige en grimmige sfeer hangt, ook hebben ondernemers en winkelend publiek regelmatig te maken hebben met diefstal en geweld.

Voor de zoveelste keer heeft de gemeente aangegeven 'nu echt' eens goed naar de problemen, die al minimaal sinds 2011 spelen, te kijken. Aanstaande dinsdag gaat wethouder Van Mierlo samen met de politie met diverse ondernemers in conclaaf.