BF4 'one hit-kill'-bug op de korrel genomen

Battlefield 4 ligt inmiddels al weer een maand in de (virtuele) schappen voor alle platformen en heeft de nodige kritiek te verduren gekregen voor de kinderziektes die er nog in zitten.

Vooral de pc-versie krijgt flink kritiek van spelers over de hele wereld. De random crashes die het spel sinds release plaagden zijn met de laatste patches al aardig uit de wereld geholpen, maar enkele (gameplay)bugs verzieken nog steeds het spelplezier van WSAD-soldaten wereldwijd.

Zij hebben namelijk last van het fenomeen dat men lijkt te sterven door de eerste kogel die hen raakt. "Cheat!" is dan ook een veelgelezen kreet in de chat, maar DICE heeft inmiddels in de gaten waar het misgaat. De bug houdt in dat de schade per kogel meerdere malen wordt toegepast, waardoor een simpele proppenschieter ineens zo destructief als een minigun uit Predator blijkt in confrontaties.

Daarnaast worden enkele technische bugs verholpen met de patch, zoals het random uitvallen van geluiden in het spel en enkele bekende crashes die in sommige gevallen ontstaan. Als kers op de appelmoes wordt ook de netcode en het bijhorende performance-tweakscherm onder bij de instellingen onder handen genomen.

De medic wordt komende week verwacht, over and out.

Battlefield 4 - Hold on
Hold on buddy, support incoming!