Ilse DeLange en Waylon naar Eurovisie Songfestival

Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland volgend jaar bij het Eurovisie Songfestival te Kopenhagen. Als The Common Linnets staan ze op de 59e editie van het liedjesfestijn, heeft de TROS maandag bekendgemaakt.

Het duo zal een countrynummer ten gehore brengen. "De beste nummers komen uit de country", aldus Waylon. Met welk specifiek nummer ze de bühne gaan bestijgen, zal in overleg met het comité nader worden beslist. Er zullen dus geen voorrondes plaatsvinden via het Nationaal Songfestival. 

Waylon heeft eerder een poging gewaagd Nederland te vertegenwoordigen bij het Songfestival. Hij zong in 2005 samen met Rachel (die blonde uit K-otic, weet je nog?) het Nederlandstalige nummer Leven Als Een Beest in de voorrondes van het Nationaal Songfestival. Dat jaar trad Glennis Grace echter vruchteloos op als afgevaardigde van Nederland bij het liedjesfestijn. Ilse de Lange heeft zich door Anouk laten inspireren tot deelname. Anouk heeft haar laten zien dat je het met een goed liedje ver kan schoppen.