Huwelijk Lange Frans stuk door drank en drugs

Het huwelijk van Lange Frans en zijn vrouw Daniëlle van Aalderen is voorbij wegens drank- en drugsgebruik van de rapper. Dat heeft de 33-jarige Lange Frans toegegeven in zijn radioprogramma op Slam! FM.

Volgens Van Aalderen verliep hun relatie al jaren moeizaam. "Sinds Frans in een zakelijk conflict kwam met Bart en zijn broer, zag ik hem veranderen", vertelt ze in De Telegraaf. Ze doelt op Baas B., het voormalige rapmaatje van Lange Frans met wie hij ruzie had over geld. "De definitieve breuk met Bart was in april 2009, eind van dat jaar begon ik het aan Frans te merken. Hij stak zijn kop in het zand en probeerde gewoon verder te gaan."

Vervolgens kwam Van Aalderen in het nieuws omdat ze met een geladen vuurwapen op weg was naar Baas B. "Toen zag ik dat hij steeds meer in zichzelf keerde. Mijn hulp accepteerde hij niet en ik kon ook geen steun bij hem vinden. Niet tijdens de strafzaak, maar ook niet na mijn zware baarmoederoperatie, waardoor ik definitief geen kinderen meer kan krijgen. Terwijl ik het daar echt moeilijk mee had, probeerde Frans er grapjes over te maken."

Van Aalderen ontdekte op een dag dat haar man coke gebruikte, maar de rapper stelde dat het allemaal wel meeviel. "Hij zei steeds: ik ben niet verslaafd. Ik lig toch niet als een junkie in de goot?" Van Aalderen probeerde de boel draaiende te houden, maar tevergeefs. "Een relatie is op basis van vertrouwen. Maar dat vertrouwen ontbreekt nu in mijn huwelijk. Drie jaar lang ben ik zo ongelukkig geweest. Keihard heb ik ervoor gevochten en onze relatie keer op keer een kans gegevens. Maar ik kon niet meer."

Een paar weken geleden besloten de twee er dan ook een punt achter te zetten. "Danie is wat hangeriger en vraagt veel aandacht. Met Willem kunnen we er al aardig over praten", zegt Van Aalderen over hun twee kinderen. Voor een 'vechtscheiding' is ze niet bang. "Helemaal niet omdat Frans nu inziet waar het fout is gegaan." De rapper heeft hulp gezocht voor zijn problemen.