'Oculus Rift liefst gratis'

De Oculus Rift, de VR-bril waarmee gamers zich in een spelwereld kunnen wanen, wordt zo goedkoop mogelijk geprijsd. Sterker nog, de CEO van Oculus VR, Brendan Iribe, geeft aan dat hij de bril het liefst gratis beschikbaar stelt. Volgens hem moet dit uiteindelijk mogelijk zijn zodra ze verzekerd zijn van vaste inkomsten door games.

Hoe lager de prijs, hoe breder het publiek. We hebben allerlei gekke ideeën om een zo laag mogelijke prijs te bereiken. Het liefst zouden we de bril uiteindelijk gratis weg geven, maar we zijn nu natuurlijk nog lang niet zo ver.

De optimistische CEO vertelt verder: “Microsoft en Sony kunnen hun consoles subsidiëren en onder de kostprijs verkopen omdat er op games voldoende te verdienen valt. Je kunt je voorstellen dat, met financiële ondersteuning, dit ook voor de Oculus Rift kan gebeuren.

De Oculus Rift is op dit moment alleen beschikbaar in een development kit van 300 dollar. Het is nog niet officiëel bekendgemaakt wanneer de consumentenversie uitkomt. Wel is er al een lijst met pc-games die de bril (gaan) ondersteunen.

Oculus Rift uiteindelijk mogelijk gratis